Viki&Dani kalandjai

Viki&Dani kalandjai

Nem hétköznapi thai munkahelyek

2019. november 03. - VikiDaniAroundAsia

Ahogy korábban is írtam, ebben az országban mindenki csinál valamit. Itt mindenki biztonsági őr, sofőr, vagy kofa. És sok munkahely van, amit egyszerre többen is betöltenek. Olyan ez egy kicsit, mint a Kádár-korszak vége felé Magyarországon. Itt próbálom összegyűjteni, az elmúlt hetekben milyen érdekes pozíciókat láttunk. Már két hete itt vagyunk, így vannak napok, amikor nem sietünk, csak felmegyünk egy dombra, nézelődünk, lejövünk, ott is nézelődünk. Ez nem azt jelenti, hogy unnánk, csak a kezdeti kultúrsokkon vagyunk túl. Van időnk megfigyelni a részleteket is.

Tehát jöjjenek a fura foglalkozások:

dscn7681.JPG1.: Zászlólengető: Ezeket az embereket drágább szállodák, és módosabb cégek alkalmazzák, akik nagy színes zászlókat lengetnek az utcán állva egész nap, hogy felhívják a figyelmet a helyre.

dscn7683.JPG2.: Hotelnál füttyögő forgalomfelelős: Ők kint állnak a drágább hotelek előtt teljes harci díszben, és amint ki szeretne hajtani valaki az útra, rögtön heves sípolással, valamint egy lézerkarddal igyekszik megbénítani a forgalmat. Ezekből nem csak hoteleknél van sok, katonai létesítményeknél, repülőtereken, stb.

3: Bankajtó nyitogató asszisztens: Minden bank előtt áll egy figura, aki az összes ügyfél előtt kinyitja az ajtót. A magyar kollegákra abban hasonlít, hogy sorszámot is segít húzni.

4.: Motoros taxisofőr: Minekután az Ubert itt is betiltották, a Grab nevű alkalmazással lehet hívni őket, vagy csak egyszerűen leinteni, illetve odamenni hozzájuk. Narancssárga kukásmellényükről lehet felismerni őket.

5.: Minibusz sofőröket útközben ellenőrző ellenőr: Néha a hosszabb utakon ellenőrzőpontok vannak, ahol nem csak az utasok jegyeit, de a sofőrt is szigorúan ellenőrzik. Fusizásra esélyük sincs.

6.: Buszpályaudvari segítő munkatárs: eddig minden buszpályaudvaron azonnal elénkugrott legalább egy ember, és kérdezte, hova tartunk, majd azonnal el is igazított. 

7.: Vizibuszba beterelő ember: külön személyzete van a hajóállomásokon a "bkv"-nak: ők szólnak, amikor már lehet menni a hajóhoz, mert jön.

dscn7685.JPG

8.: Medúzakihalászó, majd megölő bácsi: Ez egy Hua hin-i jellegzetesség, a vendégekre való tekintettel: két ember hálóval sasol, és amint meglát a part közelében egy medúzát, rögvest kiveti rá a hálóját, majd kiteszi a partra megfulladni. Ezeknek az állatoknak nagyon fájdalmas a "csípésük", ezért ártalmatlanítják őket.

 

Egyelőre ennyi jutott eszembe, ha lesz még, bővítem a posztot.

A bejegyzés trackback címe:

https://rizsszem.blog.hu/api/trackback/id/tr415283384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása